A baj mindig csőstül jön

Oldal

Egy ideje igyekszem tudatosan odafigyelni, hogy minél több bio, vegyszermentes ételt fogyasszak. Úgy vettem észre, hogy ez a testemnek is nagyon jót tesz, sokkal energikusabb vagyok, ráadásul ennek az életmódváltásnak köszönhetően jónéhány kilótól is sikerült megszabadulnom. Ez tovább segített abban, hogy jól érezzem magam a bőrömben. A fogyás „mellékhatása” lett, hogy sokkal fázósabb lettem. Ezt már szinte meg is szoktam, ennek ellenére nem volt kellemes. Egy nap azonban a szokásosnál is sokkal jobban fáztam, pedig már begyújtottam. Felhívtam a férjem, és elmondtam neki a problémámat, ő azonban a fázásomat a fogyásomra fogtam. Amikor mondtam neki, hogy már be van gyújtva, és a radiátorok sem melegszenek, rögtön tudta, hogy valami gond van a fűtéssel. Mivel épp január volt, egyikünknek sem hiányzott, hogy ne legyen fűtés huzamosabb ideig, így tudtam, hogy sürgősen segítséget kell hívni.

A férjem mondta, hogy a vízszerelés.net-et kell hívni, akik SOS vízszerelés mellett fűtésszereléssel is foglalkoznak. Amikor rákerestem a weboldalukra, sok mindent találtam már így első blikkre is, azonban sok időm nem volt olvasgatni, hiszen nem volt fűtés a házunkban. Gyorsan felhívtam őket, elhadartam szinte kétségbeesve, hogy mi is a helyzet, és biztosítottak róla, hogy minél hamarabb igyekeznek majd megoldani a problémát, révén nagyon hideg tél van, és én a fűtés nélküli házban fagyoskodok. Azt azonban először meg kellett állapítani, hogy pontosan mi is a baj, mert annak megfelelően fognak szakembert küldeni. Az elmondottak alapján azt mondták, hogy a gázkazánnal lehet a probléma. Mivel az oldalon is olvasható, hogy vészhelyzet esetén akár 1 – 2 óra alatt is a helyszínre érhetnek, nem aggódtam, reménykedtem, hogy tényleg ilyen rövid idő alatt kiérnek a szakemberek.

Amikor átértem a fürdőszobába, egy baljós sötét foltot vettem észre a falon, és teljesen elkapott a pánik. Korábban már volt csőtörésünk, így erős volt a gyanú, hogy megint ez a probléma áll fent. Nyilván ez szokott lenni, ha valami baj van, akkor az csőstül jön. Visszahívtam a vízszerelés.net-et, hogy jelezzem, valószínű csőtörés is akad még a kazánprobléma mellé, úgyhogy tényleg nagyon sürgős lenne a segítség. Még az ügyfélszolgálatos is megjegyezte, hogy nekem aztán balszerencsés napom van. Hát igen, mit ne mondjak, nem voltam éppen a helyzet magaslatán, meg kell hagyni. Letettem a telefont, és rohantam a főcsaphoz, hogy elzárjam, mert az biztosítja az utánpótlását a víznek. Nagyon bíztam benne, hogy komoly károk nem keletkeztek még a víztől, mert ha ne adj’ isten kazánt kell cserélni, az épp elég kiadás lenne, nem, hogy még kibontani a fél lakást a csőtörés után kutatva.

Azonban megnyugtattak azok az információk, amiket az oldalon olvastam. Ugyanis ma már modernebb eszközzel, az úgynevezett csőkamerázással is meg tudják keresni a csőtörés helyét, nem kell hozzá kibontani a fél házat. A nagy esztelenségben legalább ezt megnyugtatónak éreztem, ha már minden elromlott, ami csak el tudott romlani. Kész csapat érkezett a megmentésemre, még hozzá igen rövid idő alatt. Amikor kiértek, szinte megszállt a nyugalom, hogy most már nagy baj nem lehet, biztos kezekben van a ház. A csőkamerázással fél méteres pontossággal meg tudták mondani, hogy hol van a csőtörés, így csak egy nagyon kis helyen kellett kibontani a falat a fürdőszobában. Igyekeztem a pozitív oldalát nézni, hogy úgyis terveztük a fürdőszoba felújítását, így legalább majd hamarabb megtörténik. Nagyon gyorsan és profin el lett hárítva a vészhelyzet a vízszerelés.net-nek köszönhetően. A férjem mikor hazaért, meg is dicsért, milyen jól kézben tudtam tartani a dolgokat.