Mostantól gázpalackot fogunk használni a főzéshez!

Oldal

Mielőtt bármivel kapcsolatosan is döntést hoznék, előtte szeretem mérlegelni az alternatívákat. Így volt ez sok esetben, például akkor, amikor átváltottam a bio ételekre. Jelenleg azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha ezentúl gázpalackkal oldanám meg a főzést? Már egy jó ideje gondolkodom ezen, ugyanis egyes ismerőseim szerint így sokkal olcsóbban jönnénk ki. A fűtést amúgy is táv hővel oldjuk meg, szóval az a minimális gázfogyasztás, ami nálunk van, az tényleg csak akkor történik, amikor valaki főz. Ez pedig igen igen ritka, mivel elég sokat dolgozunk a párommal, ezért ritkán vagyunk otthon. Többnyire a városban, vagy a munkahelyen eszünk. Valójában így időben és pénzben is jobban jövünk ki, mintha minden este nekiállnék főzni valamit, és azt vinnénk magunkkal ebédre. Szerintem elég jól főzök, de azért mindenki tudja, hogy más a friss étel, mint az, amit egyszer már betettünk a hűtőbe. Szóval már egy jó ideje gondolkodtam ezen a váltáson, csak nem rendelkeztem eddig valami túl sok ismerettel a gázpalackok területén.

Többnyire hétvégenként főzök valami finomat, így a péntek délutánjaimat azzal szoktam tölteni, hogy egy-két órát eltöltök a bio boltban. Nem, mintha olyan sok mindent vásárolnék, csak valahogy az ottani nézelődés kikapcsol. Nem szoktam tervezni, hogy olyan sokat üljek bent, de még egy óránál hamarabb sosem jöttem ki. Közbe-közbe felhívom a barátnőmet, elmesélem neki, hogy mit láttam, ő meg elmondja, hogy kipróbálta-e már, és ha igen, akkor milyenek voltak az adott termékkel a tapasztalatai.

Pontosan így a gázpalack vásárlás előtt is megejtettem egy pár telefont, és utána kérdeztem, hogy kik használják, és szerintük mennyire éri meg. Többnyire pozitív visszajelzéseket kaptam. Aztán több embertől is azt hallottam, hogy a Gázpalackfutárról rendeli ezeket a palackokat. Gondoltam már csak utána nézek ennek az oldalnak. Láttam, hogy két féle PB gázpalackot forgalmaznak, az egyik 11,5, a másik 23 kg-os. Valahogy a nagyobb számomra szimpatikusabb, és a gázpalack ár is megfelelőbb. Nyílván a nagyobb drágább, de hosszú távon jobban megéri. Mivel sokan dicsérték, így úgy gondolom, hogy minőségi gázról lehet szó. Az oldalon feltüntetett képek is bíztatóak. Ráadásul, ha innen rendelnék, akkor nem kellene a későbbiekben sem töltőállomásokat keresnem, ugyanis palack cserével is foglalkoznak. Továbbá Budapesten és annak 20 km-es körzetében ki is szállítják a megrendelt terméket vagy termékeket. Több féle gázpalackot is forgalmaznak, különböző méretekben, de ez számomra most nem bírt releváns információval, ugyanis jelen pillanatban nincs rá szükségem. De ki tudja, lehet, eljön annak is az ideje. Úgy döntötte, hogy előbb felhívom őket és kérek egy-két fontosabb információt a termékekről és a szolgáltatásokról, még mielőtt bárhogy is döntenék. Az az igazság, hogy meggyőztek. Az oldalon való bemutatkozásuk is szimpatikus volt, és telefonon is nagyon kedvesen válaszoltak a kérdéseimre. Szóval mondhatjuk azt, hogy engem megvettek. Persze előbb megbeszélem a párommal, bár ahogy ismerem neki aztán igen mindegy. Nem szokása beleszólni az ilyen dolgokba.

Még egy kicsit át kell, hogy alakítsuk a konyhánkat ahhoz, hogy el tudjuk itt helyezni a gázpalackot, de nem hiszem, hogy akkora munka lenne majd ezzel. Az biztos, hogy olyan megoldásra fogok törekedni, hogy ne legyen látható az emberek számára. Nem azért, mert szégyellem, hanem egyszerűen azért, mert szeretem, ha az ilyenek el vannak rejtve. Amúgy is a többi konyhai eszközömnek is megvan a maga helye, nem állnak ott kirakva a polcon, hogy mindenki láthassa. Szerintem az úgy nem szép, de mindenki döntse el, hogy számára hogyan szimpatikusabb.

Mivel ennyit gondolkodtam a dolgon, és szerintem elég sok helyről informálódtam, úgy gondolom, hogy végül jó döntést hoztam. Jó döntés úgy a főzés szempontjából, mint a beszerzési hely szempontjából is. Ahogyan én számoltam, hosszútávon tényleg így lesz kifizetődőbb.

Ti gondolkoztatok már a PB gázpalack nyújtotta előnyökön?

gázpalack ár