Úszópelenka – kár, hogy ezt nem lehet bio módon megoldani

Oldal

Illetve de, lehetséges, ha nem adsz a gyerekre úszópelenkát, vagy egyáltalán semmit. De azt hiszem ez ma, a 21. században nem jelent mindenhol megoldást erre a kérdésre. Például egy medence esetében, amikor az éppen csak totyogni tudó apróságot úszni tanítjuk.

Pedig olyan jó volna, hogyha erre is lenne valamilyen igazán bio megoldás. A pelenkáknál úgy általánosságban egyébként nagyon tetszik a mosható verzió. Szerintem ez egy nagyon környezettudatos választás és aki emellett teszi le a voksát annak hatalmas tisztelet jár. Amennyivel védi a környezetet, annyival macerásabb is értelemszerűen az egész művelet. Hiszen nem csak megfogod és kidobod, hanem bizony ki kell mosni, vagy ha úgy jobban tetszik a szójárás, ki kell főzni.

El tudom képzelni, hogy a jövőben egyébként az úszópelenka kérdésére is találjanak valamilyen természetes megoldást. Csak azt gondolom, hogy ez még nem volt elég égető kérdés ahhoz, hogy annyira foglalkozzanak vele. Éppen ezért még nincs rá kézzelfogható semmi. De ahogy az élet minden más területén, úgy itt is egyre inkább megjelennek ezek az alternatív megoldások, tehát olyan nagyon nem aggódok, hogy nem lesz itt ilyen. Lesz bizony.

Addig pedig itt van a lord.shop.hu weboldalon az az úszópelenka, amit a legtöbben használnak – már amikor nyitva vannak az uszodák, strandok. Elég régen volt ilyen, sajnos. Bár el tudok képzelni olyan gyógykezelést egy kisbabának is, ahol valamilyen vizes mozgást írnak elő neki, szóval még akár fel is bukkanhat egy baba a gyógyvízben.

Márpedig ezeken a helyeken feltétlenül kell egy jó úszópelenka. Sőt, nem is igazán egy, hanem egyből mondjuk egy csomag. Szerencsére az említett webáruházban minden termék 10 és 15 darabos csomagban érhető el. Ezek már csak azért is jók, mert egyrészt kedvezőbb a darabár, másrészt nem kell annyiszor rendelni. Kényelmesebb a futárnak, nekünk is és még a bolygót is védjük azzal, hogy nem járatunk felesleges kilométereket egy bármilyen járműves futárral.

Egyébként nagyon jópofa úszópelenkákat tudnak már manapság tervezni. Mindenféle halacskák vannak a legtöbbön, vagy akár ki lehet fogni egy-egy nagyobb mesehőst is ezeken a csoda úszóbugyikon. Igazán a medence ásza lehet bennük a kis apró lurkónk. Na persze, valószínűleg nem ebben fogja megdönteni a legnagyobb világrekordokat, de mégis nem a vízben landol az a csomag, ami elhagyhatja esetleg a nagy mozgások közepette a kicsi testét.

A lord.shop.hu-ról egyébként nagyon sok más terméket is lehet rendelni ebben a témakörben. Pelenkából olyan szinten rengeteg van, hogy nem is biztos, hogy fel tudom sorolni hányféle érhető el a választékban. Mert hogy eleve, sokféle termék, sokféle kialakítás létezik a piacon. Persze, azt nyilván mondanom sem kell, hogy a számomra leginkább szimpatikus opciókat a nem eldobható termékek képezik, amik így bionak is betudhatók talán. De ezekkel őszintén szólva már óvatosan vagyok.

Egyszer mentem egy babaváró buliba, ahol nyilván az a szokás, hogy viszel valamilyen kedves, babás ajándékot a kismamának. Hát én nyilván hoztam a formámat és kinéztem egy pelenka tortát, mint az amerikai filmekben. Na de nem akármilyet, és talán itt volt a bökkenő, mert én mosható pelenkákat választottam a tortához, nem pedig az eldobható verziót. Az anyuka elég furán nézett rám, hogy ez meg most mégis mi és mire vélje ezt. Én meg hát hiába mondtam, hogy zöld, meg bio, meg védjük meg a bolygót, ő nem az a világ volt, aki erre vevő. Ráadásként még támadásnak is vette, hogy én ilyen plusz feladatokat rovok a nyakába. Na, szóval ez volt az az esemény, amióta nem próbálkozok a saját ötleteim másra való rátukmálásával.

Azonban az úszópelenka más kérdés, mert erre ha valakinek szüksége van, akkor nem lehet megkerülni a dolgot. És mivel nincs ebből annyi külön verzió, ezért annyi rontási lehetőség sincsen. Szóval úgy vagyok vele, hogy ezt tulajdonképpen még ajándékba is szívesen viszem. Azok után meg aztán főleg, hogy hasonló termékkel már megjártam, pontosan tudják, hogy mire számíthatnak tőlem. Mi a legrosszabb, ami történhet? Hogy hülyén néznek rám?

Egyébként szívesen olvasnék még ilyen bio pelenka ötletekről valamilyen oldalon. Vagy hogy tényleg, aki próbál tudatos maradni és közben meg ugyanúgy ellátni a szükségleteit, az mik közül tud válogatni ezen a téren? Szerintem egészen hiánypótló lenne, ha lenne egy ilyen gyűjtőoldal, vagy valamelyik webshop elkezdene ilyesmivel is foglalkozni.

Azt mondjuk nagyon szeretem és a lord.shop.hu-n is nagyon tetszik, hogy látom az értékeléseket. Például az úszópelenkák mellett is ott vannak, hogy éppen melyiket hogyan értékelték a vásárlók. Szerintem ez mindennél többet elmond, nem kell különösebb leírás. Egyszerűen ott van, hogy egy egy cipőben járó anyuka 5 csillagra értékelte a terméket, és talán még oda is írta mellé, hogy minden hozzá fűzött igényt beváltott a pelus. Ez nekem bőven elég ahhoz, hogy megbízzak egy áruban.

A 7-14 kilós gyerekekre való úszópelenkát például 5 csillagra értékelték a webshopban. Érdekes, hogy ez mennyire pszichológia. Rám ez nagyon-nagy hatással van és rögtön el is visz abba az irányba, hogy rendeljem meg azt a terméket. Vagyis hogy inkább azt a terméket válasszam egy másikhoz képest, amihez nincs oda írva, hogy igen, ez 5 csillagot kapott. Persze ebben sem egyformák az emberek, de valamiért úgy érzem, hogy a többség hozzám hasonló állásponton lehet ebben a kérdésben.

Időnként azon is el tudok merengeni, hogy egy-egy reklámszöveget mi alapján írnak meg. Például egy úszópelenka esetében mi alapján lehet azt mondani, hogy nagyon kényelmes viseletet nyújt a babáknak és nem gátolja őket semmilyen mozgásban? Talán megkérdezték őket és elmondták, a maguk aranyos, ám de meglehetősen nehezen érthető, gügyögős nyelvén, hogy milyen jó ez a pelus? Kényelmes és könnyen tudnak benne úszni? Persze, ránézésre is sok dolgot meg lehet mondani, csak ezekben az esetekben szerintem óvatosan kell fogalmazni. Hiszen tényleg csak sejteni lehet, hogy mi a jó és kényelmes a babáknak és mi nem, hiszen csak különleges módon tudják ezt a tudtunkra adni.

Ettől függetlenül persze elhiszem a marketing szöveget, hogy az úszópelenkák igenis jók, különben meg sem vennék egy ilyen terméket. De azért visszakanyarodnék a mondanivalóm elejéhez is, hogy szuper lenne, ha lenne erre is valamilyen fenntartható megoldás. Amit nem kell a kukába dobni, elég csak valamilyen módon megszárítani, kitisztítani és lehet újra használni. Ki tudja, lehet, hogy ezzel kéne foglalkoznom, hogy valami ilyesmit kitaláljak.

A lord.shop.hu oldalon az úszópelenka mellett is nagyon sok hasznos terméket lehet találni, akár saját célra, akár valamilyen babás rendezvény kapcsán. Ötletért is érdemes meglesni a honlapot, de az is garantált, hogy találtok valami szimpatikus terméket, amit meg kell rendelni. Nézzetek körül és lássátok meg magatok is!