Az ember egyszerre több dolognak is lehet a szakértője

Oldal

Az ember egyszerre több dolognak is lehet a szakértője! Ti mind úgy ismertek, mint aki a bió táplálkozás egyik legnagyobb harcosa vagyok, aki mindenre oda figyel, ami egészséges és természetes és akinek a legfontosabb az, hogy mindenkivel megossza a tudását. Ennek örömére nemrégen meg is hívtak egy konferenciára, ahol végre élőben, szóban is átadhattam a tudásomat, nem csak írásban. De természetesen volt nagy meglepetés, amikor megjelentem, mert senki nem gondolta volna, hogy motorral fogok érkezni. Pedig ez a másik nagyon hobbim. Erről nem vezetek blogot, mert technikailag sem vagyok szakértője a dolognak, valamint a versenyek meg a legújabb modellek sem érdekelnek annyira. Amit én szeretek az a szabadság, amikor a motoron vagy.

Sikerült is szóba elegyednem a motoros témakörben a konferencián egy növénytermesztővel, aki motoros jogosítvány kategória váltáson töri az agyát. Neki csak MA jogosítványa volt, ami a legkisebbnek számít, tulajdonképpen a robogókról van szó, de egyenesen az A kategóriát szerette volna megcélozni. Mutattam neki egy weboldalt, ahol mindent megtudhat a legfrissebb törvényekről, hogy hogyan kell felkészülni az A kategóriára, milyen szintlépések esetében lehet csökkenteni a tanfolyam árán meg a befizetett összeg mértékén. Mondtam neki, hogy itt nyugodtan nézelődhet, de én javasolnám, hogy egyszer próbáljon meg egy könnyebb jogsit megszerezni. Vagy ha mindenképp ezt a jogsit szeretné, akkor is, legalább az első évben egy kisebb motort használjon, hogy sikerüljön gyakorlatot szereznie, mielőtt ráülne egy hatalmas motorbiciklire. Az említett weboldalon is ezt ajánlják, de egyébként mindenhol, bárkit megkérdezhet. Aztán elmeséltem neki, hogy onnan ismerem ezt az oldalt, mert van egy blogjuk is, ami olyan motoros témákról ír, amik engem is érdekelnek. Neki is elmondtam, hogy például a motoros versenyek abszolút nem érdekelnek, vagy maguk a motorbiciklik, hogy milyen új modellek vannak és hasonlók, de amikor ezen a blogon vannak, azokat én is hasznos tudásnak tartom. Például tanácsok a megfelelő bukósisak kiválasztásához, hosszú leírás és tippek a motoros kresz teszthez, motoros bolt bemutatók, tippek az első motoros túrádhoz. Ezek szerintem hasznosabb tartalmak, mint a legújabb motorok felépítésének részletei. Gondolom ti is értitek miről beszélek, nektek is mindig hasznos tartalmakat próbálok írni bio témában.

A konferencia egyébként nagyon jól telt. Majd írok nektek később egy összefoglalót, hogy milyen új információkat ismerhettem meg, valamint volt szerencsém nagyon sok magyarországi bio termelővel is megismerkedni, akik az ország különböző pontjain tevékenykednek. Erről is fogok készíteni egy beszámolót, mivel sokan kérdezitek, hogy hol tudtok bio termékeket vásárolni, de én nem mindig tudok válaszolni, hiszen én csak az én környékemet ismerem. Aztán azt beszéltük ezzel az illetővel, hogy miután sikerül megszereznie a motoros jogsiját (előre láthatólag, ha minden jól megy, ez július közepe lesz), akkor augusztus végén, szeptember elején elmegyünk egy nagy motoros túrára Magyarországon belül, hogy végiglátogassuk ezeket a bio termelőket, erről pedig nem beszámolót fogok írni, hanem egy rövidebb dokumentumfilmet fogunk forgatni nektek, hogy lássátok is, hogy miről beszélek. Igen, az illetővel ilyen jóba lettünk. Azt is megígértem neki, hogy miután megvan a friss jogsija, elmegyek vele motoros ruhákat vásárolni, mert ő még nem ért ehhez. A már említett weboldalon van egy kuponfüzet friss jogsisoknak, akik nagyon jó kedvezményeket kapnak márkás cuccokra. Felajánlotta, hogy majd én is vehetek valamit magamnak kedvezményesen a kuponjai közül, majd azt mondjuk, hogy az is neki lesz. Nagyon kedves személy, örülök, hogy megismertem. De nem csak neki örülök, hanem az egész konferenciának és mindenki másnak is, akikkel volt szerencsém eszmecserébe keveredni. Ez egy remek lehetőség a fejlődésre.