Az egészség megőrzéséhez fontos az anyagi biztonság

Oldal

Tegye fel a kezét, aki volt egyetemista, és közben egyszer sem idegeskedett, fogyasztott gyorskaját, ivott alkoholt, vagy próbálta ki a dohányzást és egyéb függőséget okozó terméket! Na ugye! Életünk ezen időszakának természetes velejárója a stressz. Ez ellen kevés dolgot tehetünk, de az egyik ilyen például az, ha folyamatosan odafigyelünk az egészséges táplálkozásra. A valóban hasznos kalóriákat tartalmazó bio ételek ugyanis amellett, hogy serkentik az agyműködést és folyamatosan elég energiát biztosítanak testünk számára, még a mentális jóllétünket is erősítik, ezáltal a vizsgaidőszak nehézségei a lelki egyensúlyunkból is nehezebben tudnak kizökkenteni.

Emiatt én igyekszem mindig időt szakítani arra, hogy hétvégén a termelői piacon tudjam megvenni a friss zöldségeket és gyümölcsöket, hétközben pedig legalább 2-3 alkalommal én tudjak főzni magamnak ahelyett, hogy az adalékanyagokkal teli fagyasztott kajákat mikróznám, amit sokan csinálnak a koleszban. Azért, mert gyors, és még relatíve olcsó is. Igen, az tény, hogy a minőségi bio termékeket meg kell fizetni. Egyetemistaként pedig nincs eleresztve a legtöbb ember.

A koleszban az egyik ismerősöm ezért is vállalt diákmunkát, méghozzá a topiwork.hu segítségével. Azt mondta, nem bonyolult, mert mindenben segített neki a cég ügyfélszolgálata, de a legfontosabb tudnivalók alapból szerepelnek az oldalon.

Rá is mentem a topiwork.hu weblapra tájékozódni. Itt valóban megválaszolnak pár általános kérdést, többek között azt is, hogy milyen jellegű interjúkra és feladatokra számíthatunk a kiválasztási procedúra során. Ez bevallom, kicsit meg is ijesztett, mivel személyesen is kell beszélgetni a végén a munkaadó céggel, ennek a beszélgetésnek pedig elég komoly tétje van. Szerencsére a topiwork.hu erre is igyekszik bennünket felkészíteni pár cikkel, a munkahelyi kultúrában ugyanis kiemelt jelentősége van az első benyomásnak, és még jó pár aprónak tűnő dolognak is.

Na de lássuk a topiwork.hu munkalehetőségeit! Az iskolaszövetkezeti tagság díja 1.000 Ft, amit nem is vonnak le egyből, csak az első fizetésünkből. A regisztráció után elég egyszerűen tudunk jelentkezni a kinézett állásokra, ha már van megfelelő önéletrajzunk és motivációs levelünk (a topiwork.hu ehhez is nyújt némi segítséget).

Minden munka leírása említi a munkavégzés helyszínét, a fizetést, illetve a főbb feladatokat. Ez a diákok dolgát is megkönnyíti, mivel náluk jobban senki sem tudhatja, hogy miért pont azt a szakot választották, és milyen képességre, illetve tapasztalatokra van szükségük, hogy el tudjanak indulni az általuk választott karrierúton.

A topiwork.hu blogjának elolvasása és a regisztráció elintézése után neki is álltam hát az önéletrajzom és motivációs levelem elkészítésének a kapott tippek alapján. Nagyon megtetszett ugyanis egy edzőtermi recepciós állás. Mivel én támogatok mindent, ami az egészséges életmód része, úgy véltem, hogy ez pont nekem való. A topiwork.hu-ra feltöltött munkaleírásnak köszönhetően tudtam, hogy milyen erősségeimet érdemes kiemelnem a jelentkezés során. A weblapon amúgy folyamatosan változik az elérhető munkák listája, ezért ha biztosan azt érzed, hogy valamelyik ideális lenne, nem érdemes sokáig várni a jelentkezéssel, mert lehet, hogy addigra már betölti valaki más a pozíciót. Egy próbát szerintem mindenképp megér!

A befektetett munkámnak meg is lett az eredménye, ugyanis felvettek! A topiwork.hu-nak köszönhetően a szerződéskötés is hamar megvolt, így nem sokkal később már munkába is állhattam.

Bár így kevesebb szabadidőm van, mégis sokkal felszabadultabbnak érzem magam, mivel kevésbé stresszelek a pénzügyi kiadásaim miatt. A piacra is boldogan megyek, mivel most már nem kell dekára kimérnem, hogy mennyit tudok venni a kedvenc bio zöldségeimből.