Az internetről is lehet nyári gumit rendelni, ha kell az autó a gyümölcsszállításhoz

Oldal

Gyerekkorom óta hozzá vagyok szokva a bio gyümölcsökhöz és zöldségekhez, mivel kertes házban lakunk, ahol minden évben ültettünk zöldségeket és a gyümölcsfáink is rengeteg termést hoznak évről évre. Imádok tavasz végén vagy nyáron végigmenni a kerten és friss gyümölcsöket, zöldségeket találni lépten-nyomon. Mi csakis a saját terményeinket esszük, nagyon ritka, hogy máshol veszünk zöldséget vagy gyümölcsöt. Tele a kert többféle almával, körtével, barackkal, szilvával, fügével, meggyel, cseresznyével, eperrel, málnával és szederrel. A zöldségek között pedig megtalálható sárga- és fehérrépa, burgonya, borsó, bab, retek, paradicsom, paprika, uborka, cukkini, tök, spenót, petrezselyem és egyéb fűszernövények. Így boldogan kijelenthetem, hogy nem szűkölködünk vitaminban.

Régóta nem permetezzük a növényeket, ezért mondhatóak bionak. Néha persze megfordulnak bennük kukacok, de ezeket könnyű eltávolítani és nem is vagyunk finnyásak. Azt mondják, azok a gyümölcsök a legfinomabbak, amiket már megkezdett a kukac. Tavaly óta elkezdtük az egyik piacra kihordani a számunkra felesleges gyümölcsöket, mivel például almából és meggyből már annyi van, hogy nem is tudjuk felhasználni őket. A piacon pedig egyből elkapkodják. A szüleim járnak ki a piacra autóval, a csomagtartóban és a hátsó ülésen szállítják a sok friss gyümölcsöt. Ezen kívül dolgozni is ezzel az autóval járnak, mert elég messze van a munkahelyük. Amikor csak lehet, biciklivel járnak, mert az sokkal egészségesebb és környezetbarátabb, de van, amikor ezt nem tehetik meg.

Így fokozottan oda kell figyelni az autó állapotára, az olajcserére, a gumik kopottságára és arra, hogy mindig az évszaknak megfelelő gumiabroncsok legyenek fent, a fékekre, a motorhűtő folyadékra, az akkumulátorra… Szóval egy autó karbantartása nagy odafigyelést igényel és sok időt vesz igénybe. A tavalyi nyári gumik már eléggé elkoptak, úgyhogy apukám úgy döntött, ezúttal az internetről rendel új nyári gumikat. Felment egy oldalra, amiről azt hallotta, hogy megbízható és sok jó minőségű, márkás gumiabroncsot lehet ott kapni. A rendeléseket 1-2 munkanapon belül kiszállítják és igény szerint fel is szerelik a gumikat az autóra. Ezt ugyanis mindig szakemberrel kell elvégeztetni, hogy biztonságos legyen.

A Gumidiszkont webáruházban éppen lehetett kapni akciós nyári gumi szettet, mégpedig rengeteg jobbnál jobb márka közül lehetett válogatni. Rá is lehet keresni a gumikra, mégpedig az autó típusa szerint, méret alapján vagy kulcsszó segítségével. Ekkor mindenképpen olyan gumikról ad ki találatokat az oldal, amik biztosan jók az adott autótípusra. Apukám kiválasztott egy jó márkájú nyári gumi szettet, és rendelt belőle négy darabot. A legközelebbi telephelyre rendelte, hogy fel is szerelhessék az autóra egyből. Ekkor személyesen lehet fizetni az áru átvételekor, szerelés esetén azt követően. A gumikra a rendeletnek megfelelő garanciát és jótállást vállal a cég.

nyári gumi

Az információs menüpontban sok mindent meg lehet tudni az autógumikról. Itt leírják, hogy mi alapján lehet kiválasztani a megfelelő méretet, hogyan kell értelmezni a gumiabroncsok különböző jelöléseit, az úgynevezett DOT-számot és a többi rövidítést, jelölést. Például az SI (Speed Index) a sebességi indexet takarja, tehát az adott gumiabronccsal való legnagyobb megengedett sebességet. Ezek az információk nagyon hasznosak lehetnek azok számára, akik nem értenek az autókhoz vagy most rendelnek először nyári gumit vagy akármilyen gumiabroncsot. Ezen kívül kapunk még hasznos tanácsokat a gumiabroncsok tárolásáról, a kerékcsavarok meghúzásáról és a levegőnyomás ellenőrzéséről is.

Miután felszerelték az új nyári gumi szettet, biztonsággal lehetett használni az autót a tavaszi-nyári időszakban is. Nagyon jól jön a kocsi a szüleimnek, mert így még több gyümölcsöt és zöldséget tudnak a piacra szállítani, hogy eladhassák. Lehet, hogy környezetszennyező jármű az autó, de ha mértékkel használjuk, nagy előnyt jelent egy családnak.