A jó fürdőszobacsempét kiválasztani ugyanannyira nehéz, mint a számunkra megfelelő étrendet

Oldal

Anyám valami elképesztően rákattant az egészséges életmódra. Először paleózni kezdett, de az túl sok volt neki, szóval most már hat hónapja nyersvegán diétát folytat, amivel egyébként rendkívül elégedett. Félig-meddig kezdek most én is vegán étrendet összeállítani, és tényleg, én is tapasztalom, hogy mióta egyre kevesebb finomított cukrot és lisztet fogyasztok, sokkal energikusabbnak érzem magam.

Nekem bőven elég is volt az étrendemen változtatni, de anyám elkezdte a környezetét is átalakítani maga körül: a cél, hogy minél biobb, minél egészségesebb legyen. Először csak azzal kezdtük, hogy kiszelektálta a ruháit, aztán kivitt minden elektromos kütyüt a hálószobából, szóval tényleg csak ilyen apróságokról volt szó, de egy ideje arra kattant rá, hogy átalakítja a lakást. Nemrég ment egyébként nyugdíjba, szóval bőven van ideje az ilyesmire, egyébként is mindig nagyon tevékeny volt, és mindig sok energiát ölt az életterébe. Szóval tulajdonképpen a családból senkit nem lepett ez meg.

Most már nagyjából három hónapja tart a felújítás, és természetesen örömmel mesél arról, hogy éppen hol tartanak. A múlt heti vasárnapi ebéden például az volt a téma, hogy épp a fürdőszoba átalakítása a következő lépés. Elmondta anyu, hogy számára is nagyon meglepő módon, pontosan a fürdőszoba volt az a hely, amit a legnehezebb volt átalakítani. Az ember észre sem veszi, de rengeteg nagyon felesleges kacatot halmoz fel, főleg a fürdőben és a konyhában – legalábbis anyámnak ez a meggyőződése, és bevallom, hajlok arra, hogy higgyek neki. Anyu elmondta, hogy konkrétan a kiszelektált ruhái kisebb zsákba fértek bele, mint amekkorára szüksége volt, az átválogatott fürdőszobai cuccokhoz. Rengeteg félig elhasznált sampon, tusfürdő, ezeréves termékminták, régi törülközők, a testápolókról, kézkrémekről, arckrémekről, hajkefékről és különböző sminkelési kellékekről nem is beszélve…

A kiválogatás ráadásul csak az első lépés volt a fürdőszoba renoválása felé vezető igencsak rögösnek és hosszúnak bizonyuló úton. Ha már ugyanis ezzel megvolt, akkor szerette volna lecserélni a régi, törtfehér fürdőszobai csempét, mondván, teljesen jogosan, hogy megunta már. Ugyanúgy a bútorokat is le akarta cserélni, kidobta a régi szekrényeket, mert valami sokkal átláthatóbb rendszert szeretett volna kitalálni, ahogy tárolni tudja majd a dolgait a fürdőszobában, megelőzendő azt, hogy ismét ennyi fölösleges terméket felhalmozzon és tároljon évekig céltalanul.

Anyám imád mindenfélével pepecselni, utánajárni minden kis infónak, mindent a legapróbb részletekig megtervezni, de ennek ellenére is, számomra nagyon meglepő módon, egy kimondottan türelmetlen ember. Tehát nagyjából a különböző fürdőszoba csempe ötletek kulcsszóra kidobott képtalálatok harmadik oldalánál kezdte feladni a dolgot, és igazán elkeseredni. Nem azért, mert semmi kedvére valót nem talált, sőt… Túl nagy volt a választék, túl jók voltak az ötletek, ha sokáig nézte a kék csempéket, kéket akart, ha a barnákat, barnát, sőt, egy ideig még a csempe nélküli fürdőszoba gondolata is kifejezetten foglalkoztatta.

Szerencsére, mire épp belebolondult volna ebbe a nagy döntésképtelenségbe, közbejött az a bizonyos vasárnapi ebéd. A nővérem vidáman nevetve közölte vele: én tudom a megoldást minden problémádra. Anyával egy ideig értetlenül néztünk rá, de ebéd után Zita megmutatta ezt a weboldalt. Neki is az egyik barátnője mesélt a FürdőSzoba Ötletek weboldalról, akik épp vidéken építettek nyaralót maguknak, és mivel ők is gondban voltak fürdőszoba csempe ötletekkel, keresgélni kezdtek a neten, ráakadtak erre az oldalra, és tök nagy mázlijuk volt vele, nagyon elégedettek voltak a szolgáltatással.

Eleinte egyébként nem nagyon értettük, mitől olyan nagy dolog ez oldal, aztán picit kattintgattunk, olvasgattunk, és nekünk is nagyon megtetszett. Vagyis hát főleg anyának, és ez is volt a lényeg, hiszen neki volt szüksége segítségre. Már a főoldalon van egy nagyon segítőkész kis cikk, aminek a pontjait követve gyakorlatilag bárki megtervezheti a saját fürdőszobáját, hiszen tényleg minden olyan apróság meg van említve benne, amire csak szükség lehet a lakás ezen helyiségében. Anyám nyilván a fürdőszoba csempe ötletektől volt elájulva. Erről is van egy nagyon király kis szöveg az oldalon, kábé tényleg minden benne van, amit érdemes egy fürdőszoba csempéről tudni.

Ha jól tudom, anya már meg is írta a kis igényeivel a listáját, az alapján a cikk alapján, amit oldalon találtunk, ugyanis arra is van lehetőséged, hogyha megadod, milyen fürdőszobára gondoltál, az általuk megadott szempontok alapján, beküldheted ezt nekik, és kérhetsz tőlük egy árajánlatot. A kapcsolatot majd ők fogják felvenni veled, elkéri az oldal ugyanis az e-mail-címedet is. Anya teljesen el van ájulva ettől a dologtól, egy hete még nem gondolta volna, hogy infarktus nélkül meg tudja úszni a fürdőszoba átalakítását, most meg már alig várja, hogy elkezdhesse.