Ugyan nem bio, de mégis érdekes lehet a székhelyszolgáltatás

Oldal

Egy kedves barátom ajánlotta a figyelmembe a https://topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas/ oldalt, mivel nem rég vette igénybe a cég segítségét a vállalkozása elindításában. Bár ez most nem annyira bio téma, mégis úgy gondoltam, hogy tanulságos és érdekes lehet ez is és egy kis kitekintést adhat a megszokott körökből. Egyébként zárójelben jegyzem meg, hogy a múlt héten egy csomó természetes kozmetikumot rendelten, minden teljesen bio, szóval majd ha megérkeznek, akkor várhattok egy részletes beszámolót arról, hogy milyenek. De addig is nézzük egy kicsit a székhelyszolgáltatás dolgát, meg úgy egyáltalán, hogy miről is van itt szó!

A topcegalapitas.eu már a nevével is sokat segít, cégalapítással, cégmódosítással és székhelyszolgáltatással foglalkoznak. Hogyha valaki egy vállalkozást szeretne létrehozni, ahhoz első lépésként ugye kelleni fog valamilyen hivatalos formájú cég. El kell indítani a papírokat a cégbíróság felé és hasonlók, mindehhez pedig nem mondok nagy meglepetést, hogy ügyvédre van szükség. Az ügyvédi díj nem kis tétel, főleg ha esetleg valamit elfelejtünk magunkkal vinni az első találkozásra, mert tapasztalatlanok vagyunk a témában.

De ahogy az https://topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas/ oldalon is megtalálható, itt egy helyen meg lehet kapni minden segítséget. Tehát, egyrészt lehet konzultálni a felmerülő kérdésekről, majd ha mindenre sikerült megoldást találni, akkor a hivatalos papírokat az ügyvéd ellenjegyzi, majd indulhat is a bejelentés a cégbíróság felé.

Ehhez az alapszolgáltatáshoz jön hozzá az, hogyha valakinek székhelyre van szüksége, akkor azt is lehet tőlük bérelni és ebben is segítenek ott helyben. Székhelyszolgáltatást igényelni két címen van lehetőség. Az egyik egy budapesti lokáció, a másik pedig egy vidéki, egészen pontosan újlengyeli cím. Utóbbinak annyi előnye van a másikkal szemben, hogy nem kell iparűzési adót fizetni. Azonban ezzel párhuzamban természetesen kicsit drágább is a szolgáltatási díj, egészen pontosan a budapesti esetben 29 900 Ft plusz áfáról beszélünk, míg a vidéki székhelynél 39 900 Ft plusz áfáról.

Nagyon sok előnye van egyébként egy ilyen székhelyszolgáltatásnak, még úgy is, hogy fizikailag nem tartózkodunk ott azon a konkrét helyen. Illetve pontosan ebben rejlik a dolog nagy előnye, hogy nem szükséges ott lennünk ahhoz, hogy működjenek a dolgok. A https://topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas/ oldalon nagyon szépen össze van szedve, hogy milyen előnyökkel jár, ha tőlük rendeljük meg ezt a szolgáltatást.

Többek között nem kell aggódnunk a csomagok és posták átvételén, hiszen mindet megcsinálják helyettünk, majd nyomban tovább is postázzák a részünkre a megadott címre. Sokkal egyszerűbb ez a módszer, mintha nekem kéne a postán várakozni minden egyes hivatalos levélért, csomagért vagy bármiért. Pláne a mostani időkben. Helyette sokkal szívesebben rendelek még mindenféle bio termékeket, az sokkal szórakoztatóbb.

Aztán azt sem szabad elfelejteni, hogyha egyébként nincs szükség az irodára, akkor mi értelme lenne fenntartani, rezsit fizetni egy olyan helyre, amit nem is használunk? Ezért is sokkal praktikusabb a székhelyszolgáltatás, hisz ott ilyenre nincs szükség. Hasonló a helyzet az építményadóval. Ha a saját címünkre íratjuk a céget, akkor bizony kötelesek vagyunk építményadót fizetni. A székhelyszolgáltatással azonban erre sincs szükség. És még sorolhatnám, ahogy sorolják is a https://topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas/ oldalon…

Összességében tényleg azt gondolom ezek alapján, hogy nem érdemes olyan fába vágni a fejszét, amibe beleragad, ha van már egyszerűbb megoldás is. Ráadásul nincs hűségidő és nincsenek olyan kötöttségek, mint mondjuk egy évre megszerezhető bérlemény esetében. Úgyhogy ha szolgáltatót kerestek, vagy a megbízható segítséget a cégalapításban vagy módosításban, akkor a https://topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas/ oldallal nem lőhettek mellé.