Kemikáliák és biobőr – egészséges lábbelik nyomában

Oldal

A 21. század embere korábban sosem tapasztalt mértékben érintkezik különböző vegyszerekkel és káros anyagokkal, a kemikáliáknak való nagyfokú kitettség szervezetre gyakorolt hatása pedig egyre aggasztóbb kérdéssé válik. A tisztító- és tisztálkodószereink, a kozmetikumok, az élelmiszerek mind potenciális veszélyforrások lehetnek ebből a szempontból, így egyre többen igyekeznek tudatos döntéseket hozni a vásárlásaik során, és minél természetesebb alapanyagokat és gyártási technológiákat alkalmazó márkákat választani. A felsoroltaknál talán kevésbé tűnik evidensnek, de a divatipar szintén élen jár a környezetszennyező és egészségkárosító, vagy éppen allergiás reakciókat okozó anyagok használatában – érdemes tehát körültekintőnek lennünk a ruhaneműink és a cipőink kiválasztásakor is.

Ezúttal egy olyan weboldalt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amely az utóbbiban nyújthat nektek segítséget. A tudatos döntések meghozatalának elengedhetetlen feltétele ugyanis az ellenőrizhetőség – találhatunk ránézésre kifejezetten tetszetős lábbelikkel már párezer forintért is, ezeket választva azonban gyakran a bizonytalanságot is választjuk, hiszen nem minden esetben tudjuk ellenőrizni, hol, milyen eljárással és pontosan milyen anyagok felhasználásával készült a termék. Egy komolyabb presztízzsel rendelkező, természetes anyagok használatát preferáló márka választásával azonban nagymértékben csökkenthetjük ezt a kockázatot, a cipomarket.hu pedig tökéletes választás lehet, ha egy széles termékpalettával rendelkező, minőségi márkákat felvonultató webshopot keresünk.

A forgalmazott márkák köre rendkívül széles, így női, férfi és gyerek cipők között is óriási a választék – a sportostól az alkalmi cipőkön keresztül a papucsokig mindent megtalálhatunk a kínálatban, az egészségtudatos vásárlók számára azonban az egyik legvonzóbb márka talán a Batz lehet. A Batz lábbelik amellett, hogy anatómiai kialakításuknak köszönhetően megfelelő tartást biztosítanak a lábnak, anyaghasználatukat tekintve is megbízhatóak, kizárólag növényi cserzésű bőr (úgynevezett biobőr) felhasználásával készülnek ugyanis. Így tehát a szandáljaik, papucsaik és cipőik nem csak a modern életformával egyre gyakoribbá váló gerinc- és lábboltozat problémákra jelentenek megoldást, de a növényi cserzésnek köszönhetően azt is elkerülhetjük, hogy a bőrünkön keresztül különböző káros anyagok szívódjanak fel a szervezetünkbe (amivel más cserzési eljárások esetében gyakran számolnunk kell). A Batz cipők egyetlen (ám annál fajsúlyosabb) gyenge pontja a dizájn lehet: a kényelmi szempontok és az anatómiailag kedvező forma megtartása mellett ugyanis időnként nehezen elkerülhető a “gyógypapucs effektus”, vagyis a kissé ormótlan, kevéssé stílusos, ortopéd cipőkre hajazó megjelenés. Szerencsére azonban a márka kifejezetten igyekszik megnyerni magának a fiatalabb vásárlókat is a friss divattrendekhez igazodó modellek piacra dobásával (ami már csak azért is üdvös erőfeszítés, mert a különböző mozgásszervi problémák egyre nagyobb számban érintik a fiatalabb korosztályt is).

A cipomarket.hu kínálatát böngészve valóban találhatunk olyan darabokat a Batz termékek között, amelyek egy divatos és fiatalos szettbe is könnyen beilleszthetőek – személyes kedvencem például az egyszerre sportos és nőies Orlando modell, ami több színben is elérhető, ráadásul kifejezetten keskeny lábfejre tervezték (ez pedig nekem, akinek a hosszúkás lábfején a cipők hetven százaléka idétlenül lötyög a megfelelő hossz mellett, hatalmas nagy öröm). Papucsok közül a Zorka modellt emelném ki: nekem a markáns megjelenésű Eszterházy nyerte el leginkább a tetszésemet, de érdemes felfedezni a színválasztékot, a különböző minták ugyanis egészen más karaktert adnak ugyanannak a formának.

A Batz mellett többek között egyébként a Leon Comfort és a Marco Tozzi is megtalálható a cipomarket.hu-n, amelyek kialakításukat és anyaghasználatukat tekintve szintén megfelelnek az említett egészségtudatos vásárlói igényeknek – érdemes tehát végigböngészni a kínálatot. Amennyiben cipőválasztáskor nem csak anyagi és esztétikai megfontolások vezérelnek bennünket, hanem az egészségünk megőrzése is fontos szempont, a cipomarket.hu biztosan jó választás.