Bio ételek, szelektív szemétgyűjtés, zöld termelés és fa játékok

Oldal

Az élet minden területén igyekszem zöldre váltani, és az ismerőseimet, barátaimat is szeretném erre sarkallni a lehetőségeikhez mérten. Én már kezdek átállni teljesen a bio ételekre, száműztem az étrendemből a vegyszereket, és a bio táplálkozás mellett a teljes zöld, később pedig a hulladékmentes háztartást tűztem ki célul. Amikor csak lehet, csomagolás mentes termékeket vásárolok, újra hasznosítok és amit csak lehet komposztálok vagy szelektíven gyűjtök. Szerencsére egyre nagyobb divatja van a környezetbarát, lebomló anyagoknak, ezért nekem is sokkal könnyebb dolgom van. Egyre tudatosabban élünk globális szinten, a környezetvédelem komoly problémáját pedig világszerte elismerik, és igyekeznek tenni a környezetszennyezés ellen.

Én is részt akarok venni ebben, a bolygónk megmentésében. Így amikor csak lehet, nem csak saját részre vásárolok műanyag és nem lebomló anyagoktól mentes termékeket, hanem ajándéknak is mindig ilyeneket szánok.

Az egyik ismerősöm gyerekének is most fa játékokat vettem. Tudom, hogy borzalmas kivágni a fákat, de legalább az az előnye megvan, hogy a fa játékok nem hagynak maguk után évszázadok alatt lebomló hulladékot.

Nehéz egy olyan világban, ahol lassan már minden műanyag, olyan játékot találni, ami egy kicsit is természetes anyagból van. Ezért döntöttem úgy, hogy az ismerősöm fiának fa építőjátékokat veszek. Nem volt egyszerű feladat ilyet találni, de nem is volt lehetetlen. Azt kell, hogy mondjam, elég jól megoldottam a dolgot.

Az interneten a jatekwebshop.eu oldalon sikerült találnom meglepően sok fa játékot. Azt hittem, hogy a fa játékok már teljesen kimentek a divatból, mivel az előállításuk időigényesebb, drágább és maguk a játékok nehezebbek, mint a műanyag társaik. Ennek ellenére a jatekwenshop széles termékpalettáján, akár tudatosan ebbe az irányba menve, vagy csak véletlenül, de ezek a viszonylag környezetbarátnak mondható játékok is helyet kaptak.

A rendelés egyszerű volt, mindössze pár kattintásba került, hogy a megfelelő játék a kosárba kerüljön. Ezek után persze kicsit jobban körül néztem az oldalon, és meglepő, de elég sok környezeti szempontból is jó játékot árusítanak. Nem hiszem, hogy tudatosan adnának a környezetvédelemre, de mivel tudomásom szerint nincs is hazánkban környezetbarát játékbolt, egy alternatívának tökéletesen megfelel.

Csak jókat olvastam róluk, minden véleményező pozitívakat mondott velük kapcsolatban, így kétségek nélkül vágtam bele a rendelésbe.

Ha valaki nem annyira környezetvédő, mint én, akkor érdemes megnéznie az oldalt, mert rengeteg játékot lehet kapni itt és a rendelés és a fizetés menete is nagyon egyszerű. És őszintén szólva nem is tudtam végig nézni az egész kínálatukat, mert elképesztően sok. Szerintem minden játékot lehet náluk kapni.

De ne ijesszen meg ez senkit, sok szűrőt lehet beállítani az oldalon, így például nem kell végig nyálazni mindent, ha egy kifejezett mesefigurával ellátott játékot keresünk. Mert mesehősökre is lehet szűrni! Így sokkal egyszerűbben meg lehet találni a gyerekek szíve vágyát, mintha át kellene nézni az egész lapot az összes játékkal.

Az online vásárlással egyébként egészen ki vagyok békülve. Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy egy hagyományos üzlet vagy egy webshop üzemeltetése van nagyobb negatív hatással a környezetünkre, hiszen a webshopok csak mostanság híresültek el ilyen nagy mértékben. Szeretném azt hinni, hogy a webshopok kevésbé környezet szennyezők, mivel én is előszeretettel használom őket. Szeretek otthonról, kényelmesen bevásárolni, kikerülve a szinte állandósult tömeget és forgalmat. Nincs bajom amúgy a tömeggel, de nem szeretek egy rosszul szellőző, zsúfolt, hangos üzletben vásárolni. Azt meghagyom másnak, én inkább elintézem itthonról, az interneten.

Az építőkocka egyébként hamar ide is ért, minden a legnagyobb rendben volt vele, a barátaim pedig örültek, hogy nem valami bio dologgal állítottam be hozzájuk, hanem sikerült olyan játékot találnom, amit a fiuk is szeretni fog, és az én elég kényes ízlésemnek is megfelel.

Az biztos, hogyha megint játékot kell vásárolnom, megint ezt a boltot fogom választani, mert tökéletesen meg vagyok velük elégedve, mind ár-érték arányban, mind a kínálatukat tekintve.