Bio ételek és selfiegép egy esküvőre

Oldal

Egyetemista éveimben kezdtem el érdeklődni a saját termesztésű ételek és a bio termékek iránt. Még gimnazista koromban egy francia tanyán tapasztalhattam meg milyen az igazi bio alma íze, és azóta sem tudtam kiverni a fejemből azt. Évekig viszont eszembe sem jutott, hogy a bolti termékek közül is figyeljek a vásárolt termék minőségére, mert igen, számomra jelenleg a bio termékek jelentik a minőséget. Mindig furán nézek azokra, akik a bio citrom helyett az agyon kemikáliázott citrom felé nyúlnak. Én megtapasztaltam milyen a kettő közti különbség, és bátran kijelenthetem, hogy a nem bio citromnak köze sincs az igazi citrom ízéhez. Elkötelezett vagyok a bio termékek iránt. Néhány éve pedig a kertemben kezdtem el gyümölcsöket, zöldségeket termeszteni. Először nehéz volt, nem minden maradt meg rögtön, de most már büszkén mondhatom, hogy értek a termesztéshez. Nagyon finomakat eszek a saját kertemből, és így kevesebbet kell boltba is járnom, ami sokkal kényelmesebb.

Egyik barátnőm az idén férjhez megy és nagyon szerette volna, ha az ételek többsége az én kis kertemből lennének elkészítve. Én nagyon örültem az ötletnek, hiszen nagyon termékeny volt az idei szezon. Egyik délután összeültünk egy gyors beszélgetésre, hogy hogyan is képzeli el a nagy napot. Barátnőm mindent elmesélt elég részletesen, de megakadt a figyelmem valamin. Említette, hogy talált egy olyan szolgáltatás – amelyre, mint kiderült a fotósarok esküvő kifejezésekkel talált rá -, amellyel könnyedén lehet fotós nélkül is képeket készíteni. Másrészt azért is szuper, mert egy komplett fotósarok áll rendelkezésre a vendégek számára. Én nem tudtam pontosan mire gondol, de egy fotósarok esküvőre tök klassz megoldásnak tűnt. Persze nem hagyta, hogy álmatlan éjszakáim legyenek amiatt, hogy nem tudom mi ez a gép. Elmagyarázta, hogy egy olyan gépről, boxról van szó, amely automata selfieket képes készíteni arról, aki beáll elé és megnyom egy gombot a képernyőn. A gép mellé különböző fotófalakat is lehet bérelni pluszban. A barátnőm el volt ájulva a virágos falaktól, amelyeket mindig is szeretett volna az esküvőjére és sosem tudta honnan lehet beszerezni vagy bérelni.

Nem hagyta abba a selfie gépről való áradozást, ezért már mindent tudhattam erről a masináról úgy, hogy érdekelt volna. Végül annyi információt tudhattam meg erről a fotoboxról, hogy erősen felkeltette az érdeklődésemet. Az esti zuhany után úgy döntöttem, hogy én is megnézem a fotósarok esküvős oldalt. Amit elfelejtett megemlíteni barátnőm a géppel kapcsolatban az az, hogy több intervallumra is lehet bérelni, különböző játékos maszkokat és álarcokat is használatba lehet venni a képekhez. A gép azonnal kinyomtatja a képeket és az esemény végén digitálisan is elküldik azokat. Nagyon megtetszett ez a gép, ezért szívesen ki fogom próbálni az esküvőn.

Azóta sikerült lebeszélni, hogy milyen ételek készülnek a gyümölcseimből és zöldségeimből. Nehéz volt megszervezni, hogy valaki számlaképes személy elkészítse a fogást, mivel a hely, ahol lesz a ceremónia és a lagzi oda nem vihet be akárki akármilyen ételt.