Megyei matrica az autópálya matricák között

Oldal

A környezettudatosság fontos dolog. Védenünk kell a földet, hiszen mi kaptuk és szükségünk van rá. A napokban hallottam, hogy az állatok és növények el tudnak lenni emberek nélkül, mi viszont meghalnánk nélkülük. Ez olyan igazság, amivel nehéz szembeszállni. Viszont akkor miért bántjuk az állatokat, miért pusztítjuk a földet? A válasz egyszerű: az önzőség. A rövidtávú boldogságért és kényelemért beáldozunk valami hosszútávú rosszat. Bele se gondolunk, azt hisszük ez csak csepp a tengerben, pedig ez nem így van.

Szerencsére a 21. században már divatos a bioetika, a környezetvédelem. Nagy cégek is beszálltak ebbe, így most már a polgároknak is megéri. Hiszen például az összegyűjtött ruhákat el lehet vinni akár egy ruhaboltba is, és adnak érte kupont, amelyet le lehet vásárolni. Vagy ha visszavisszük az üveget a gyógyszertárba, kapunk érte pénzt. Vagy a kupakokat is lehet gyűjteni. Tehát mindamellett, hogy ez közös cél a jövő érdekében, még spórolni is lehet vele!

És tudjátok mivel lehet még spórolni? Az autópálya matricával! Oké, természetesen ez nem összeegyeztethető az előbb említett dolgokkal, hiszen környezet szempontjából nem jó autóval közlekedni, mivel a tömegközlekedés sokkal környezetbarátabb megoldás. És persze, ezzel én is egyet értek, például a fővárosban a jól kiépített BKK hálózat miatt, sokkal hamarabb eljutunk reggel a munkahelyünkre, mint a dugóban állva a kocsival. De a vidékiektől ezt nem várhatjuk el! Falu helyen a busz is alig jár, nem hogy vonat, metró, vagy bármi egyéb lenne. Tehát vidéken elengedhetetlen a gépjármű minden háztartásba. Na de, hogy hogyan is lehet az autópálya díjon lefaragni egy kicsit? El is mondom én, szívesen!

Van egy oldal, nagyon könnyű és egyszerű megjegyezni az oldal nevét, ez ugyanis a hivatalos autópálya matrica eladó oldal és a neve: https://www.autopalyamatrica.hu/. Ezt kell beírni, és ott mindenféle hasznos információ megtalálható a 2019-es autópálya díjakról. Valamint vidékieknek, akik más településre, vagy esetleg a fővárosba járnak be dolgozni, jobban megéri a megyei matrica az autópálya matricák közül.

És hogy miért? Elmondom én, szívesen! Tudd meg, kedves olvasó, hogy a megyei matrica csak 5 ezer forint. Egységesen, minden megyébe. Bizony ám, még Pest megyében is! És hogy meddig érvényes? Nem hetekig, nem is hónapokig, hanem a következő év január 31-ig. Így, ha év elején megveszed a matricát, akkor akár egy évig is ki tudod használni! Csak az emberek fejében ez nincs meg! Legtöbben csak a 8 napos matricáról, meg az éves matricáról tudnak. Az éves matrica csak akkor éri meg, ha egy éven belül kb. az összes megyét érinted utazásaid során. De én úgy látom, kevés olyan ember van, akire ez jellemző! Bizony, nincsenek sokan!

És ráadásul egy utazás kalkulátor is a segítségünkre van, így csak be kell jelölni azon településeket, ahova gyakran járunk, és ő kiszámítja nekünk a költséget. Ha csak 3 vagy 4 megyét érintünk utazás közben, akkor is megéri megyei matricát venni, mivel sokkal olcsóbban kijövünk. Kb fele annyi, mintha éves matricát vennénk. Az oldalon egyébként nagyon egyszerű a matrica vásárlás, szerintem könnyebb és gyorsabb is, mint benzinkúton venni, azonkívül biztonságos is! Nem tudják lelopni a kártya adataidat, hiszen ez egy szigorúan ellenőrzött rendszer. Mindenkinek biztonságos és baleset mentes vezetést kívánok! Ja, és óvjátok a környezetet is, légyszi!