Váratlan helyzet

Oldal

Tudjátok, mi az a tartós autóbérlés? Sokáig én sem tudtam, vagyis csak annyit tudtam róla, amennyit a neve elárul. Olyan helyen ismerkedtem meg ezzel a kifejezéssel, ahol a legkevésbé sem számítottam rá: egy piacon.

tartós autóbérlés

Kiskoromban a szüleim nem fordítottak különösebb figyelmet arra, hogy mit eszünk. Abban az időben ez nem zavart túlságosan, mivel mindig megvehettem a boltban a csokit vagy cukorkát, amit éppen szerettem volna. Emlékszem, hogy az iskolai barátaim sokszor féltékenyek is voltak arra, hogy nekem “mindent megengednek”. Amikor azonban felnőttem, rájöttem, hogy sokkal jobban kellett volna figyelni az egészségünkre gyerekkorunkban. Talán nem véletlen, hogy azóta is küzdök súlyproblémákkal és nagyon nehéz volt a számomra átállni egy egészségesebb, bio étrendre. Akkor vált ez igazán fontossá a számomra, amikor saját gyerekeim lettek. Elhatároztam, hogy én nem esek abba a hibába, mint annak idején a szüleim, és mindenképpen figyelni fogok a gyerekeim étkezésére. Ebből az elhatározásból az lett, hogy jelenleg már az egész család – a szüleimet is beleértve – bio étrendet követ. Azóta sokkal jobb lett a közérzetünk, az energiaszintünk, és emellett sok új barátot is szereztünk. Én például gyakran kezdek el beszélgetni a piacon zöldségvásárlás közben… Éppen ez történt akkor is, amikor először hallottam a tartós autóbérlésről.

A családunknak van egy vállalkozása, amelynek már régóta szerettünk volna igényelni céges autót, azonban nem tudtuk, hogyan kezdjünk hozzá. Megtudtam, hogy erre többféle megoldás is létezik, az egyik a tartós autóbérlés. A tartós autóbérlés másik elnevezése az operatív lízing. Ezen kívül lehet hitelre is vásárolni, vagy pedig lízingelni autót. A legfontosabb különbségek ezek között, hogy a lízing esetében a jármű tulajdonjoga csak az utolsó részlet teljesítése után lesz a miénk, ezzel szemben a hitelre vásárolt kocsinál a tulajdonjog már a szerződés megkötésekor a nevünkre kerül. A lízingnek több változata is van, ezek a nyílt végű, a zárt végű, valamint az operatív lízing. A nyílt végű lízingnél nincs meghatározva előre, hogy végül ki lesz az autó tulajdonosa; a zárt végűnél pedig már a szerződés megírásának pillanatában lehet tudni, hogy az autó az ügyfélé lesz.

Az operatív lízing, vagy más néven tartós autóbérlés azért előnyös, mert ennek során megállapítanak egy úgynevezett maradványértéket, amiért a bérlet lejártakor a bérbeadó eladja majd a járművet. A tartós autóbérlés hátránya pedig az, hogy összességében drágább korábban felsorolt társainál; annak ellenére, hogy a havonta befizetett összegek alacsonyabbak, mint a hitel vagy a lízing esetében.

Ezt a sok hasznos információt nem fejből tudom ám, hanem a flottakezeles.hu weboldaláról, amit a piacon ajánlottak nekem. Ezen a felületen mindent megtudhatunk, amire csak szükségünk lehet céges autókkal, autóbérléssel, lízinggel kapcsolatban. A honlap egy nagyon egyszerű, áttekinthető, de elegáns kinézetű felület. Könnyen ki lehet igazodni rajta, még olyanok számára is, akik nem értenek sem az autókhoz, sem a pénzügyekhez. Mindent érthető módon magyaráznak el, helyenként táblázatokkal és képekkel is alátámasztva. Emellett még egy blog is tartozik a weboldalhoz, aminek segítségével szintén sok érdekes tudnivaló birtokába juthatunk.

A szolgáltatásokat kellő részletességgel ismertetik, és a megvásárolható autókat is megtekinthetjük egy külön erre szánt oldalon. A kapcsolatfelvétel egyszerű, történhet online üzenet formájában – ehhez a nevünket, telefonszámunkat, email címünket kell megadnunk – vagy pedig a cég munkatársait is kereshetjük. Az ő elérhetőségeiket a “Kapcsolat” feliratra kattintva találhatjuk meg.

Eddig többnyire bio blogokat olvastam a neten, de ezután a flottakezeles.hu blogjára is fel fogok nézni időnként: ugyanis már nagyon szeretnénk, ha lenne céges autónk.