Tudatos telefon tok vásárlás az interneten

Oldal

Mostanában egyre jobban odafigyel a barátnőm is az élelmiszerekre, amiket megvásárol. Bizony, én ismertettem meg a bio élelmiszerekkel. Az ő esetében is tisztázásra szorult (mint sokaknál sajnos), hogy mitől lesz bio egy élelmiszer. Főleg a manapság olyan elterjedt alternatív étkezési módok mellett, fontos tisztázni, hogy a bio élelmiszereket nem csak a vegánok, paleo diétán lévők vagy vegetáriánusok fogyasztják. Az ellenőrzött származású zöldségek és gyümölcsök fontos részét képezik a változatos táplálkozásnak.

El is mentünk szombat reggel a helyi termelői piacra, ahol kedves nénik és mosolygós bácsik árulják a bio termesztésű élelmiszereket. Tudom, rengeteg hír lát napvilágot, hogy lefüleltek csalókat, nem is házi tojás volt, amit annak árultak stb. De én optimista vagyok és ezeknek a híreknek ellenére igyekszem helyi, bio dolgokat vásárolni.

Ha már a tudatos vásárlásnál tartunk, elmesélem a barátnőm történetét. Ez nem az élelmiszerekkel kapcsolatban történt, kivételesen elektronikai eszközt vett. Beruházott egy új telefonra, mert a régi már megszolgálta az idejét. Középkategóriás készüléket vett, nem akart egy kisebb vagyont rákölteni és nem is voltak olyan nagy igényei és elvárásai a telefonnal szemben. Ő is szeret vigyázni a dolgaira (ebben bizony nagyon hasonlítunk), így nem is volt kérdés, hogy tokot is vesz a telefonra. Elkezdett nézelődni az interneten, elsősorban a kínai oldalakat kereste fel, ahol a mobiltelefon tok árak igencsak alacsonyak. Sajnos ez a minőség rovására is megy az esetek döntő többségében, de idáig már nem szoktak eljutni az emberek.

mobiltelefon tok árak

A barátnőm is ilyen tokban gondolkozott elsődlegesen, bár ő nem szilikon tokot akart, hanem kinyithatósat. Én személy szerint nagyon nem szimpatizálok a kinyitható tokokkal, engem csak idegesítenek, nehezebben férek hozzá a telefonhoz. De abban igaza van a barátnőmnek, hogy jobban védik a telefont és praktikusan bele lehet tenni a különböző kártyákat a direkt ilyen célra kialakított kis tartókba. Érthető módon csak utángyártott tokokat árult a kínai oldal, amiknek megvan az az izgalma, hogy vagy passzolnak a telefonra, vagy nem. Javasoltam neki, hogy nézzen körül hazai webáruházakban, hátha talál jó áron gyári telefontokot.

Rövid keresgélés után rá is talált egy weboldalra, ahol nem csak telefontokokat, de mindenféle elektronikai eszközt lehet vásárolni. A barátnőm elkezdett nézelődni az ő telefonjára gyártott gyári tokok között és a végeredmény az lett, hogy egyből hármat is rendelt. Mindegyiket megmutogatta nekem, én pedig csak nevettem rajta, hogy egyből három tokot vett.

Az első egy kihajtós, flip tok, semmi extra, sima fekete. Azt mondta, ez jó lesz a hétköznapokra, a táskájában meg fogja védeni a telefont a karcoktól, ütésektől. A második egy színes, csillámos szilikon tok, amit állítása szerint nem tudott nem megrendelni, annyira aranyos és csajos tok. Ezt majd különleges alkalmakra tartogatja, például amikor elmegyünk csajos estés koktélozásra. Hogy erre miért kell külön telefontok, azt ne kérdezze tőlem senki, mert én sem tudom. Végül pedig vett egy hátlapot, ami igazából nem is tok, hanem egy plusz hátlap a telefonhoz, de ez majd jó lesz, ha az eredeti hátlap megkarcolódott vagy nem akar a telefonra tokot tenni. A webshopos rendelést néhány napon belül kiszállította a futárszolgálat; kaptam is a képeket a tokokról (mókásan, tükörben fotózva, hogy látszódjon a tok a telefon hátulján). Örültem, hogy a barátnőm ilyen könnyedén tudott a tudatos vásárlás mellett dönteni, és nem utaztatott egy darab tokot Kínából egészen idáig. Itthon is talált jó áron neki tetsző tokot, ráadásul nem is egyet.