Lakáskeresés biogazdálkodáshoz közel, de mégis városban

Oldal

Ha azt hallod, hogy bio, akkor neked mi jut eszedbe?  Nekem első sorban a természet közeliség, olyan típusú növénytermesztés és állattartás, ami a pár száz évvel ezelőtti emberi életmódot tükrözi vissza.

De mit mond erről az internet? Nagyjából hasonló dolgokat, ám sokkal pontosabban meghatározva. Növénytermesztés esetén pl. biogazdálkodásra nem lehet használni 2-3 évig olyan területet, ami azt megelőzően nem ilyen célra volt hasznosítva. Ez nagy valószínűséggel azt takarja, hogy a földet hagyni kell „pihenni” és kitisztulni, hogy mire termesztésre lesz használva, addigra mondjuk a korábban használt vegyszerek feloldódjanak. Azért is, mert csak szerves eredetű növényvédő szereket lehet a biotermesztésnél használni, illetve semmilyen méreganyag vagy műtrágya nem jöhet szóba.

Továbbá a vetőmag, amit elültetsz , annak is biogazdálkodásból kell származnia. Hogyan tudunk ilyen típusú élelmiszerekhez hozzájutni? Természetesen elsősorban boltokban, hiszen majdnem minden élelmiszerbolt hálózat már rendelkezik külön „bio” polcokkal, ahova az ilyen termesztésű élelmiszerek vannak, illetve számtalan erre szakosodott bolttal is találkozhatunk már országszerte.

Amikor lakást kezdtünk el keresni, akkor azon kívül, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akartunk maradni, szerettünk volna mégis városi környezetben találni egy lakást, ám az is fontos volt, hogy onnan elérhető távolságra legyünk olyan gazdáktól, akiktől már régóta vásárolunk és tudjuk, hogy nagyon jó minőségű, bio dolgokat árulnak.

Így lett számunkra érdekelt egy eladó lakás Nyíregyháza környékén. Mi eleinte egy ingatlanközvetítőt bíztunk meg, ám sajnos nem jártunk vele szerencsével, mert csupa olyan ajánlatot talált, amik valamilyen módon nem feleltek meg az elvárásinknak, ez az első hetekben eléggé elvette a lelkesedésünket, és végül másfél hónap vergődés után úgy döntöttünk, hogy a saját kezünkbe vesszük az irányítást, és az apróhirdetések nyomvonalán kezdtünk el haladni. Az alábbi oldalt választottuk, mert a barátink aktívan használják és számos olyan értéktárgyat tudtak eladni rajtuk keresztül, amire nem volt már szükségük. Ez elég jó referencia, hogy az interneten értékesítesz valamit egy oldalon keresztül, és kivétel nélkül mindig sikeres a történet, ez azt bizonyítja, hogy egy megbízható weboldalról van szó.

Ezért is döntöttünk, hogy megpróbáljuk leendő otthonunkat egy ilyen felületen megkeresni. Már csak az volt a kérdés, hogy, van-e olyan eladó lakás, ami nekünk itt megfelel? Döbbenetes volt az eredmény, mert volt négy olyan eladó lakás Nyíregyháza környékén, amit ide töltöttek fel. De akkor, hogy lehet, hogy az ingatlanközvetítő nem találta meg ezeket? Úgy, hogy az eladók a leírásba külön feltüntették ,hogy nem akarnak ingatlanközvetítőkkel kommunikálni, mert akkor megbíztak volna egyet, hanem maguk szeretnék eladni és a leendő vevőkkel csak ők szeretnének kapcsolatban lenni, ezért tették fel a hirdetést egy olyan oldalra, ahol a saját feltételeikkel tudják megtalálni az ideális vevőt, hiszen mindez nem kerül az apróhirdetést feladónak semmilyen összegbe, mert az oldal nem számol fel jutalékot sikeres eladás esetén.

A lakások leírásában nem szerepelt, de bizonyára azért is használták azt a felületet az eladók, mert nem szerettek volna az eladási árból semennyit nélkülözni.

Egy olyan ember pedig, aki el szeretné adni a lakását, az egy ilyen oldal minden lehetőségét kihasználja, fel is volt töltve bőven kép mindegyik hirdetésnél és részletes leírás. Mi szépen fokozatosan végig jártuk mindegyiket, és kiválasztottuk közülük azt, amelyik számunkra a legjobb ajánlat volt. Mindenki részéről türelmet, és kedvességet kaptunk, innen is látszik, hogy az oldal irányítói odafigyelnek arra, hogy csak olyan emberek áruljanak rajtuk keresztül, akik tisztességes, megbízható emberek. Ez sajnos egy jelentős dolog, hiszen az emberek nagy része védtelen az internet káoszában, és nem csak a hírekről nehéz néha megmondani, hogy valódiak-e, hanem emberek viselkedéséről is.

Ám egy ilyen apróhirdetéses oldallal a hátunk mögött most már elmondhatjuk, hogy megtaláltuk a kis fészkünket.

Bárhol is lakj az országban, ha szeretnél valamit eladni, vagy venni, akkor érdemes ezt az oldalt felkeresned, hátha a környékeden pont feladott valaki egy hirdetést!