Így befolyásolja az életünket a a technológia

Oldal
Telefon szerviz Budapest

Napjainkban már szinte mindenkinek van okostelefonja, hiszen így egyszerűbb a szeretteinkkel a kapcsolattartás, illetve a mobilinternetnek köszönhetően pedig a zsebünkben hordozzuk az egész világot.

Ebben a bejegyzésben megnézzük közelebbről azt, hogy milyen pozitív és negatív hatása van az emberek életére a technológia, ahol a fókuszt az okostelefonok kapják.

Mentális egészség kontra internet

Számos olyan történetet hallunk arról, hogy hányan találták meg a mostani férjüket, feleségüket az internet segítségével, hiszen rengeteg társkereső és közösségi média oldal van, ahol új embereket lehet megismerni.

Ez nyilván egy óriási pozitívum, pláne ha arra gondolunk, hogy vannak olyanok is, akik rég elfeledett ismerősöket, barátokat, kollégákat vagy akár a háborúban együtt szolgáló katonatársakat találtak meg a neten.

Tehát az emberi kapcsolatokat talán ma már könnyebb kialakítani így, viszont persze ott van egy óriási hátulütő is, ami a közösségi oldalak toxikus tartalmaira vonatkozik.

Van egy nagyon jó barátom, ő inkább a pozitív oldalát tapasztalta meg az egésznek: ő bio élelmiszerfórumon találkozott valakivel. És lettek végül egy pár. Volt közös téma, megvolt a szimpátia, könnyű volt az ismerkedés. Ez nyilván a legjobb vonal: ha ragaszkodtok a biohoz az egy kihívás, de könnyebb azokkal együtt megvalósítani, akik osztoznak ebben a felfogásban. Nem csak a tapasztalatcsere miatt volt tehát ez hasznos ebben az esetben.

Hogy függ össze az okostelefon és a frusztráció?

Elég könnyű hozzászokni a kényelemhez, s nincs ez másképp az okostelefonokkal sem. Viszont mint minden mechanikai vagy elektromos készülék, az okostelefonok sem mentesülnek a különféle meghibásodásoktól, legyen az egy betört képernyő, egy elromlott csatlakozó vagy csak egyszerűen valamilyen gyári hiba, ami miatt nem okoz kellemes felhasználói élményt az okostelefon használata.

Elég idegesítő az, ha például a 4 éves gyermekünk – nyilván véletlenül – de leejti a konyhakőre a az okostelefonunkat, s máris ott van egy pókhálószerű szörnyű képződmény a korábban gyönyörű képernyőn. S ha ez akkor történik, amikor már nincs rajta gyári garancia, az talán még kellemetlenebb.

Ilyenkor lehet, hogy ránk tör egy kisebb idegroham, viszont szerencsére például az LCDFIX telefon szerviz Budapest területén, pontosan az Allee bevásárlóközpontban könnyedén tudja orvosolni ezt a típusú hibát, hiszen olyan képernyőt tesznek rá a szakemberek a telefonra, amely 99%-ban megegyezik a gyárival.

Ez szintén egy nagyon pozitív példa: látni, micsoda profi műhelyek szakosodtak a problémáink elhárítására a kereslet magas foka miatt. Az LCDFIX létezésén le lehet mérni milyen az, amikor jól működik egy piaci terület.

Felmerülhet a kérdés persze, hogy “miért nem rakják rá a telóra a gyári képernyőt?” Azért nem, mert a legtöbb esetben a hivatalos gyártók által utángyártott kijelzőknek megkérdőjelezhető a minősége, ami nem feltétlenül okozna megfelelő felhasználói élményt, sőt, a legtöbb esetben igen rosszul operálnak az utángyártott képernyővel szerelt telefonok.

Az LCDFIX profi csapata tehát nem akar silány munkát végezni, helyette olyan magas minőségű technológia segítségével előállított képernyőkkel dolgozik, amelyekkel a vásárlók maximálisan elégedettek lesznek! Ha már a kereslet tökéletes kielégítéséről beszélünk.

Tehát ha tudjuk, hogy hova lehet fordulni segítségért, ha valami meghibásodik az okostelefonunkban, akkor nem leszünk frusztráltak, idegesek és türelmetlenek, azaz nem fog fejfájást okozni egy ilyen típusú malőr az életünkben.

Okostelefon-használat és az alvás

Amikor az emberek többsége még a mellékhelyiségben is az okostelefonját nyomkodja, talán nem lepődünk meg akkor, ha ez a készülék az, amit utoljára látunk, mielőtt álomra hajtjuk a fejünket, s ez az első dolog, amit megnézünk reggel is, hiszen muszáj tudni, hogy hányan kommenteltek vagy lájkoltak a közösségi oldalaink posztjai alatt.

Az okostelefonokon is ma már be lehet állítani ugyanakkor, hogy éjszakai módban legyen alvás előtt néhány órával, de egyesek olyan végletekig is elmennek, hogy az egész lakásban csak gyenge piros fény van mindenhol, illetve az okostelefon képernyőjét is átállítják pirosra, hiszen ez a szín nem befolyásolja semmilyen formában a melatonin termelést.

Viszont ha például rossz az akkumulátor a telefonunkban, előfordulhat, hogy az éjszaka kellős közepén kezd el világítani a képernyő, mert jelzi a telefon, hogy alacsonyan áll az akksi.

Ez ha pont akkor történik, amikor félálomban vagyunk, bőven elég arra, hogy kizökkentsen minket az alvásból, s máris ott vagyunk, hogy ahelyett, hogy nyugodtan várnánk az elalvást, helyette idegesek leszünk, hogy már éjfél van, és még semmit sem aludtunk.

Ilyenkor is segítségünkre lehet a LCDFIX telefon szerviz Budapesten, az Allee-ban lévő üzlete, hiszen itt meg tudják oldani az okostelefon akkumulátorjával kapcsolatos gondokat is. Komoly rálátással rendelkezhetnek az említett piacokra, ha mostanra ily’ széleskörűen felmérték, mi az, amiben azonnal segítő kezet kell nyújtani!

Mindegy náluk, hogy például iPhone, iPad, Samsung, Huawei vagy Xiaomi márkájú készülékünk kényszerül akkumulátoros cserére, az LCDFIX csapata garantáltan tud majd nekünk segíteni, akár bejelentkezés nélkül is.

Továbbá mivel a legtöbb szervizmunka nem tart sokáig, így körülbelül 60 percen belül már használhatjuk is újra a készülékünket, melyet annak köszönhetünk, hogy a csapatban lévő szakembereknek óriási tapasztalata van az ilyen típusú javítási munkálatokban. Ha a gyorsaság hibátlansággal tud párosulni, az talán a legtökéletesebb kombináció.

Konklúzió

Az okos készülékek, legyen az egy okostelefon, okosóra vagy tablet, igen nagy területet kapnak a mindennapjainkban, emiatt a saját egészségünk érdekében muszáj, hogy ezt a fajta technológiát tudatosan és lehetőleg felelősségteljesen használjuk.

Nem érdemes aggódni azon, ha valamelyik készülékünk nem működik rendesen, hiszen az LCDFIX telefon szerviz Budapest területén, az Allee bevásárlóközpontban biztosan tud segíteni nekünk, hogy ez a kellemetlenség hamar megoldódjon. Azt is mondhatnám, hogy ők a terapeutáink legjobb helyettesítői.

Ha azt nézzük, az összes ember, aki rendelkezik valamilyen okos eszközzel, egy óriási méretű kísérlet részese, hiszen csak néhány éve kezdtek el megjelenni tanulmányok a technológia egészségre tett pozitív és negatív hatásairól, legyen az fizikai vagy mentális jellegű.

Fontos emiatt, hogy úgy alakítsuk ki az életünket, hogy megfelelő mennyiségű időnk maradjon azokra a dolgokra is, amelyek lehet, hogy egyszerűnek tűnnek, viszont esszenciálisak ahhoz, hogy nap végén elégedetten és boldogan feküdjünk le, mindenféle felesleges frusztráció nélkül.

Meg kell emiatt tanulnunk azt, hogy időnként egy séta a parkban a barátainkkal, egy tea a testvérünkkel egy teázóban vagy egy hétvégi kirándulás a közeli erdőben bizony fel tud minket annyira tölteni, hogy a hétköznapokban átélt stresszt és frusztrációt okozó helyzeteket könnyebben és gördülékenyebben tudjuk kezelni.

Az okos készülékek tehát segíthetik előrébb vinni az életünket, viszont csak mi tudjuk meghúzni azt a vonalat, ahol ezek a készülékek már negatív hatással vannak ránk.