Biotermékek fogyasztása

Általános

Az áruházak és a különböző plázák tele vannak különböző bioboltokkal, bio fodrászattal, és miegyebekkel. Ez már trendi, már senkinek fel sem tűnik. Hódít az emberek körében a bióételek fogyasztása, sőt egyre nagyobb teret hódítanak a biokozmetikumok is.

Sokszor hallom azonban, hogy az emberek a bióétel fogyasztókat összekeverik a vegetáriánusokkal, vagy a vegánokkal. Pedig ezek nem ugyanazt jelentik, azonban az emberek sokszor arra is lusták, hogy utána nézzenek annak, amiről halvány gőzük sincsen.

Mit jelentenek a biótermékek? Hát nagyon egyszerű: ellenőrzött körülmények között termelt termékekről van szó, amik nem tartalmaznak ártalmas anyagot. Bele lehet menni a témába sokkal részletesebben is, de nem szeretnék. Akit érdekel, az úgyis utána jár.

Régebben én sem tudtam, mit is jelent pontosan, ha valaki bioételeket eszik, de egy ismerősöm, aki már régóta csak ilyeneket fogyaszt, felvilágosított és mindent elmagyarázott. Tudom, lehet azzal jönni, hogy milyen egészséges, mindenkinek így kéne táplálkoznia, stb., de ezek a termékek drágábbak, mint a nem biotermékek, ezért sokan inkább nem törődnek ezzel, és figyelmen kívül hagynak minden olyan terméket a boltban, amire rá van írva, hogy bio.

Ez az ismerősöm mesélte, hogy a munkahelyén egyszer valaki sznobnak nevezte, mert úgy gondolja, hogy ez az életmód csak a finnyásoknak való, és étel és étel között nem kellene válogatni. Persze ő ezt figyelmen kívül hagyta, ilyenek miatt nem éri meg sosem vitázni. Mindenkinek más és már az életfilozófiája, ezért tudni kell, kivel és mikor állunk le vitatkozni. Nem kötelező senkit meggyőznünk arról, hogy amit csinálunk, az jó. Ha saját magunknak jó, akkor nem kell azzal törődni, hogy mások mit mondanak.

Te mit gondolsz erről?