Egészséges életmód a fürdőszobában is

Oldal

A mai világban, ha valami, akkor az a környezettudatosság és az egészséges életmód, ami a legnagyobb felemelkedésnek örvend. És mi más szemléltetné ezt jobban, mint földünk természet adta erőforrásainak a lehető legjobb és legtisztább felhasználása.

Az elmúlt időszakban elhatároztam magam és belevágtam saját bio blogom megírásába. Eleinte csak egy részletesebb étkezési napolónak indult aztán rájöttem, hogy ezt megoszthatom akár az ismerőseimmel, akár más emberekkel is, ezzel mutatva, hogy mennyire fontos földünk rendben tartása és megóvása, hogy minél tovább élhessünk rajta egészségben. Mind ehhez persze saját egészségünk megőrzése is elengedhetetlen. Máskülönben, nincs, aki megóvja a földet.
Blogom témája, mint már említettem eleinte étkezés központú volt. Hogy hogyan tudjuk a legnagyobb tápértéket a legegészségesebb módon bevinni a szervezetünkbe, hogy mi azok a dolgok, amiket alapvetően nem használtunk fel idáig, de közben milyen elképesztően pozitív hatással van a szervezetünkre. Írtam arról is, hogy a változatosságot hogyan tudjuk elérni az étkezésünkben. Sokak arra panaszkodnak, hogy az egészséges életmód az olyan, mint ha „csak köretet ennék” vagy hallottam olyat is, hogy „a magvaktól nem lakom jól, nem vagyok én madár”. Ezek mind azt bizonyítják, hogy nem csak az elhatározás kell az embernek afelé, hogy életmódot váltson, bizony, ha étkezésről van szó a változatosság is kulcsfontosságú. És ezt a legjobban akkor lehet létrehozni, ha felkutatjuk a még kiaknázatlan természetes és egészséges táplálékforrásokat és egyszerűen azokat használjuk úgy, mint ha mindig is ott lettek volna a konyhapulton, a fűszerszekrényben, vagy éppen a spájzban.

Egy idő után úgy éreztem, hogy mint ahogy az életben sem csak az egészséges és bio étkezés van jelen, hanem az életmódom más területein is igyekszem ezekre figyelni, gondoltam ezekről is írok.
Szerves részét kiteszik az ember életében a különböző tisztálkodási folyamatok. Ezen folyamatok során is rengeteget lehet foglalkozni az egészség megőrzésével, a bio és természetes alapanyagokból készült kozmetikai termékek használatával. Miután én is ilyen termékeket igyekszem használni, ezért nem kevés keresgélésbe került, hogy megtaláljam a legmegfelelőbbeket. Amivel talán a legnagyobb dilemmában voltam az az arckrém. Rengeteg féle, típusú, minőségű. illatú, állagú van és mivel tényleg a világ egészen kezd kivirágzani egészségmegőrzés terén széles a paletta és sokáig kell válogatni, hogy az ember megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Tehát mint említettem, hosszas keresgélés után én is megtaláltam a számomra legmegfelelőbb arckrémet . Ezek különleges arckrémek, amely tartalmaznak magas százalékban telített zsírsavakat, növényi olajokból kinyert természetes vitaminokban gazdag, shea vajas, mandulaolajos krémek, egy igen kellemes illattal.
Gondosan kiválasztott természetes alapanyagai tartalmazzák a magas Omega-9 telítetlen zsírsav tartalmú mandula olajt (ennek a legnagyobb részét a linolsav és az olajsav alkotja), az olajbogyóból kivont bőrbarát növényi olajt, a szkvalánt valamint gazdag B-1, B-2, B-6 és E-vitaminban. Az illatáról már esett szó, de a krém valóban tartalmazza az emberiség egyik legősibb idők óta használt szépségápolási anyagát, a shea vajat, mely teljesen természetes és natúr. Bársonyos érzést ad a bőrnek, és rendkívül egyszerű a használata. Megtisztított, tonizált arcbőrre minden nap reggel és este kell felkenni. Elég csak egy ujjhegynyi, de persze kinek hogyan esik jól, mit kíván meg a bőre. Könnyen eloszlatható, gyorsan felszívódik és nem hagy maga után zsíros, ragacsos érzést. Bármely bőrtípusra kiválóan alkalmazható.

Rendkívül praktikus 50ml-es tubusban kapható, nem kell megijedni, sokáig elég egy tubus, mivel nem kell sokat használni belőle egy egy alkalomnál. Semmilyen mesterséges adalékanyagot vagy éppen szintetikus kemikáliát nem tartalmaz, csak az egészséges gondosan összegyűjtött alapanyagokat, amik a lehető legjobb választás, ha az ember egészségesen akar élni, konyhán kívül is a minden napokban. Ajánlani tudom a többi terméküket is, mint a szappant, a testápolót vagy akár a kézkrémet is, mert egészséges és jó hatással van a bőrünkre. Nem fog csalódás érni ebben biztos vagyok, de ha mégis, akkor, mint már említettem, széles a paletta, mindenkinek meg kell találnia a számára legmegfelelőbb arckrémet, egészséges kozmetikumokat, egészséges életmódot.