Az egészséges életmódomnak köszönhetően néhány új swarovski fülbevalóval is gazdagodtam

Oldal

Rászántam magam az egészséges étkezésre, de nem csak úgy ímmel-ámmal, hanem rendesen. Az utolsó rutin orvosi vizsgálatomnál az orvos azt mondta, hogy olyanok az eredményeim, mint egy 70 évesnek, ezért szigorúan változtatnom kell az életvitelemen. Természetesen elküldött sportolni, hogy javuljon az erőnlétem és a formám. Mivel a mozgás nagyon idegen a számomra, nehezen találtam olyan formát, amit nem kín keservesen, hanem viszonylag szívesen végzek. Találtam egy edzőtermet a közelben, és Zumbára szoktam járni, ami egy táncos aerobic tulajdonképpen. Előírt egy diétát is, ami főként zöldségeket és húsféléket tartalmaz, de gondoltam, ha már lúd, legyen kövér. Nem csak arra figyelek oda, hogy mit eszek, hanem arra is, hogy amit eszem, azt honnan szerzem be.

Egy kutatás szerint az élelmiszerek nagy százaléka már valójában nem is az, aminek kinéz, és ez főleg a zöldségek, gyümölcsök és a hús félék esetében igaz.  A zöldségekben nincsen vitamin se tápanyag, mert génkezeltek, melegházban növekednek, így nem tudnak bennük beindulni azok a folyamatok, aminek kellene, a csirkéket meg injekciós tű segítségével pumpálják fel vízzel, hogy nehezebb legyen és több pénzért lehessen eladni. Éppen ezért, mert szerettem volna, ha tényleg egészséges az, amit eszem, ha már ebben a szellemben kell élnem, rászoktam a biopiacra és ott vásárolok az óta. Hatalmas viták folynak arról, hogy a bio mitől bio, illetve hogy valóban jobb-e, de nekem meggyőződésem, hogy ártani nem ártok vele, ha ott vásárolok, maximum nem teszek semmit, de a szándék megvan és az is valami.

Mondhatni, programot csináltam az élelmiszer vásárlásból és ezt élvezem. Fél napokat képes vagyok a piacon tölteni és azt nézegetni, miből hol találom meg a legszebbet. És nem csak a minőségi élelmiszerekkel ismerkedem, hanem az ott lévő emberekkel is. Például van egy néni, aki mindig gyönyörű sárgarépát és káposztát árul, és mivel mind a kettőt nagyon szeretem, így mindig veszek nála ezekből. Maga a néni is nagyon kedves és annyira csinos mindig, hogy el vagyok ájulva. Mint ha nem is a piacon lennénk, hanem valami bálban, olyan igényesen vannak összeválogatva a ruhái, nem is beszélve a kiegészítőkről. Már nagyon jóban vagyunk, ezért a múltkor, mikor egy feltűnően gyönyörű swarovski fülbevaló lógott a fülében, rákérdeztem, hogy hol vette. Már többször figyeltem, hogy csodaszépek az ékszerek, amiket hord, gondoltam, ha elárulja a nagy titkot a beszerzés helyéről, én is beújítok néhány új darabot, megjutalmazva magamat az új, tudatos életvitelemért. Mert mindenki azt mondja, hogy egészségesen étkezni drága, de én észre veszem, hogy amióta nem járok gyorséttermekbe, hanem otthon készítem el az aznapi ételemet, megmarad egy csomó pénzem.

Na, szóval megkérdeztem a nénit és kiderült, hogy a neten rendeli az ékszereit. Amilyen kis modern a kinézete, rögtön gondolhattam volna, hogy ő afféle 21. századi nagymama. nem tudta pontosan, mi az oldal neve, mert az unokája szokott neki segíteni, de az alapján, hogy körülírta, a keresőben hamar rábukkantam erre a csodalelőhelyre.

És nagy örömömre széles választékból szemezgethettem, hogy mivel lepjem meg magam. Nem apróztam el, rendeltem egy csomó mindent. Mivel a néni nagyon esküdött az oldalra, és láttam is, hogy milyen szépek és igényesek az ékszerei, szemernyi kétségem sem volt afelől, hogy jól teszem, ha alaposan bevásárolok.

Azóta meg is érkeztek a szépségeim, és mikor megyek a piacra, mindig megbeszéljük, hogy éppen melyikünk mit visel és mi az, ami tetszik a másikunknak. Szóval az egészséges új életmódommal nem csak jobb egészségre teszek szert, hanem gazdagodtam új barátokkal, és néhány gyönyörű ékszerrel. Sőt, azt is kigondoltam, hogy mivel a családunkban felháborítóan sok a nő, így a karácsonyi ajándékvásárlás egy részét is innen fogom megoldani. És ki tudja! Ha sikerül sokáig, vagy akár végleg betartanom az új életformámat, még az is lehet, hogy rendszert csinálok belőle, hogy megjutalmazom magam időről időre csodaszép swarovski ékszerekkel!