A váltóolaj és a látnok biopatikus esete

Oldal

Nem tudom ki mennyire kíséri figyelemmel, hogy mikor mit eszik és az milyen hatással van rá, de mióta egy fedél alatt élek barátnőmmel, azóta akaratom ellenére is fordítok, fordítunk rá időt. Ha nem megfelelő minőségű és mennyiségű étel kerül az asztalra, akkor kitör a lakásban a harmadik világháború, ezért szépen lassan bele kellett jönnöm a biotermékek világába.

Egy rettentő unalmas téli nap történt meg az az eset, amikor annyira nem volt dolgom, hogy mondtam a páromnak elmegyek vele a bevásárló útjára. Kapott is az alkalmon, mert ilyenkor mindig kocsiba pattanunk és a legmesszebb lévő, legdrágább, de elvileg a természetesebbnél is természetesebb árut szerezzük be. Most is az út körülbelül egy órásra sikeredhetett és végig kellett hallgatnom, mit miért kell megvennünk és miért kell megennünk. Kitaláltam ilyen hosszú autóutakra egy módszert, hogyan tudom kizárni a sok felesleges infót, de a csajszi se sértődjön meg, hogy nem figyelek a mondandójára.

Nagyon egyszerű.

Csak az a járműnek a reagálására és a zajaira figyelek. Volt már olyan, hogy megéreztem, hogy a kerekek laposabbak a kelleténél, mert gázadáskor nem az a lendület jött, ami szokott. Ennél az útnál a váltónál éreztem, hogy valami nem jó.

Odaértünk a bioboltba. Bevásároltunk, szerintem mi tettük ki a hónap 60%-át. Az eladó annyira lelkes volt és már a barátnőm is ismerős volt neki visszajáró vendégként, hogy ha kérhettük kártyát vet a jövőnkről. Szeretem az ilyesfajta kuruzslást, meg végre történik valami izgalmas, nem csak a csipkebogyó gyógyhatása jut a fülembe! Kifejezetten szokványos jóslatok voltak. Hosszú együttlét, gyerekek, egy közeli hozzá tartózó meghal idővel… A végén viszont kijött egy kártya, ami azt jósolta, hogy guruló szerencsétlenség fog jönni. Rögtön az autóra gondoltam és imádkoztam, hogy érjünk haza épségben!

Haza fele úton egyre jobban éreztem, hogy a váltó rendetlenkedik. Jól le is szidtam, barátnőmet, hogy miért engedte végighallgatni a kártyavetést, mert most csak idegeskedek miatta… Még hogy guruló szerencsétlenség…

Szerencsésen hazaértünk, de nem bíztam a véletlenre a sorsot, ezért szóltam az egyik barátomnak, aki nagy guru volt az autószerelés terén, hogy holnap ugorjon már át megvizsgálni az autót, hogy biztonságos-e?! Rendeltem váltóolajt is, hogy ha netán kéne, mert uyge sose lehet tudni, plusz imádok online rendelni. Sokáig tartott, még megbíztam az online rendelésben, de gyors kényelmes és most már, hogy ismerem ezt az oldalt, ahol rengetegfajta váltóolaj van, biztosra tudok menni, hogy a járművemnek a legjobbat adom.

Másnap átjött a barátom. Miközben vizslatta át az autót, megérkezett a futár a rendelt olajjal. Időben, mert kaptam is volna egy nagy fejmosást tőle, hogy miért nincs megfelelő mennyiségű olaj benne! Mondta, hogy ez elég balesetveszélyes is lehet, hogy ha ez a szerkezet nem megfelelően működik. Orvosolta a problémát. Megkínáltam egy jó sörrel, mert az az aznap este inkább az alkoholról szólt, mint az egészségről.

Mindenesetre örülök, hogy a jóslás kicsit felkatalizálta az aggodalmamat, mert nem biztos, hogy azonnal szóltam volna, az autó érdekében. A másik nagyon pozitív, hogy ismételten nem csalódtam az online rendelésben, mert pontosak és gyorsak voltak. Aki tehet, szokjon rá a webshopokra, főleg, ha az autója karbantartásához kell termék!